Bučkine ladjice

Kalorična vrednost: 2244 kcal
Cena: 4 €
Število oseb: 4

Sestavine:
2 bučki – 1,2 €
240 g leče – 1 €
1 čebula – 0,1 €
2 stroka česna – 0,05 €
1 dcl rdečega vina (teran) – 0,35 €
sol, poper, rožmarin, kajenski poper – 0,1 €
500 g moke – 0,3 €
4 žlice olivnega olja – 0,45 €
100 g paradižnikove omake – 0,2 €
suhi kvas – 0,3 €

Priprava:
1. V posodo damo moko, 3 žlice olja, kvas in sol. Sestavine zmešamo, nato pa počasi dodajamo vodo, dokler ne dobimo lepo gnetljivega testa. Testo pustimo vzhajati 1 uro.
2. Bučke prerežemo na pol in izdolbemo jamico, v katero bomo kasneje dali lečo. Bučke posolimo in počakamo, da izpustijo vodo, nato pa jih popečemo na olju.
3. V ponvi popražimo čebulo in česen, nato dodamo lečo. Lečo s česnom in čebulo zalijemo z rdečim vinom in paradižnikovo omako, dodamo začimbe in kuhamo še kakšno minuto, pri čemer pazimo, da izhlapi vsa tekočina.
4. Vzhajano testo razvaljamo in iz njega izrežemo ovalne kose, ki so malenkost večji od bučk. Vzamemo pekač za mafine, ga obrnemo na drugo stran in v vdolbinice položimo testo. Nanj naložimo bučke. Namesto tega – če pekača za mafine nimamo – lahko iz alufolije oblikujemo čolničke ter vanje položimo testo in bučke. Nato v pečici najprej 10 minut na 200 stopinj Celzija pečemo testo in bučke, nato pa v bučke položimo še lečo. Vse skupaj pečemo v pečici, dokler testo ne porjavi.

Maja Kralj
Maja Kralj

Maja Kralj (1995), po izobrazbi medicinska sestra, trenunto pa obiskujem višjo šolo za informatiko. Od leta 2018 sem aktivistka za pravice živali, v prostem času pa rada poslušam muziko, hodim na koncerte in kuham.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *