dim sum cmočki
dim sum cmočki

Dim Sum cmočki z gobicami in špinačo

24 cmočkov, 3 osebe

Sestavine:

Za nadev:
500 g gobic
500 g špinače
4 stroki česna
sojina omaka
sol, poper, ingver v prahu

Za testo:
750 g moke
750 kokosovega mleka
1 žlička pecilnega praška
sol

Priprava:

Testo:
Moko stresite v posodo in ji primešajte sol ter pecilni prašek. v sredino naredite jamico in dolijte mleko ter zamesite čvrsto testo. Razdelite ga na štiriindvajset manjših kroglic, nato pa te razvaljajte ali z dlanjo sploščite tako, da boste testo lahko nadevali in ga oblikovali v cmočke.

Nadev:
Gobice ter česen nasekljamo na drobne kocke, špinačo umijemo in narežemo na trakce. Zelenjavo zmešamo v posodi s sojino omako, soljo ter poprom, po želji začinimo tudi s čilijem.

Oblikovanje cmočkov:
V kozarec nalijemo malce hladne vode, testo si položimo na dlan in ga s čajno žličko nadevamo s polnilom. Robove testa namočimo z vodo ter preložimo, da dobimo obliko lunice. Testo “zlepimo” z vilicami, s katerimi potlačimo rob lunice. To ponovimo za vse cmočke. Medtem zavremo vodo, pripravljene cmočke pa kuhamo na pari približno 15 minut. Serviramo s sojino omako ter sezamom.

Julija Koletnik
Julija Koletnik

Julija Koletnik. Sem študentka prvega letnika kemije z medicinsko kemijo na univerzi v St Andrewsu. Morda me zato kuha tako privlači - nenazadnje je precej podobna kemiji. No, sama še pogosteje trdim, da je kot jazz. Boljša, če improviziraš. V svojem prostem času najraje berem, si ogledam kak Art House film. Vsak dan se ukvarjam tudi z jogo in hodim na sprehode.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *