Polentina rulada s kostanjem in gobicami

Cena: 2,25 €
Količina: 4 osebe
Kalorije: 1550 kcal

Sestavine:
300 g polente – 0,3 €
200 g kostanja – 0,6 €
250 g šampinjonov – 1,1 €
1 čebula – 0,1 €
1 žlička olivnega olja – 0,05 €
timijan, rožmarin, sol, poper – 0,1 €

Priprava:
1. Kostanj pripravimo za peko. Z nožem naredimo križec v lupino, nato pa kostanj stresemo v ponev in ga na visoki temperaturi pečemo toliko časa, da se zažge skorajda celotna lupina. Kostanj nato olupimo in ga damo v kuhinjski mešalnik ter ga zmešamo, da nastane pasta.
2. Polento kuhamo v razmerju 1 : 3 (900 ml vode in 300 g polente). Vodo v loncu naprej začinimo s soljo in timijanom. Ko voda zavre, dodamo polento in kuhamo še približno 3 minute. Polento med kuhanjem ves čas mešamo. Na pekač postavimo papir za peko in čezenj prelijemo polento, ki jo na tanko razporedimo po celotnem pekaču (debelina naj bo približno 0,5 cm). Počakamo, da se polenta ohladi.
3. V ponev zlijemo žličko olivnega olja in dodamo na kocke narezano čebulo. Čebulo najprej popražimo, nato pa dodamo še narezane šampinjone skupaj z začimbami. Gobe pražimo približno 3 minute, nato pa jih dodamo v kuhinjski mešalnik skupaj s kostanjevo pasto. Sestavine mešamo toliko časa, da se dobro premešajo.
4. Pasto premažemo po polenti, nato pa s pomočjo papirja za peko polento počasi zvijemo, da nastane rulada. Polento nato pečemo 20 minut na 200 °C.

Maja Kralj
Maja Kralj

Maja Kralj (1995), po izobrazbi medicinska sestra, trenunto pa obiskujem višjo šolo za informatiko. Od leta 2018 sem aktivistka za pravice živali, v prostem času pa rada poslušam muziko, hodim na koncerte in kuham.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *