Veganske breskvice z orehovim polnilom
Veganske breskvice z orehovim polnilom

Veganske breskvice z orehovim polnilom

Sestavine:
Dekoracija:
– 200g rjavega sladkorja (lahko je tudi bel)
– rdeča barva za živila

Polnilo:
– 75g čokolade v prahu
– zvrhana žlica marelične marmelade
– 75g mletih orehov
– 15ml ruma
– 75ml sojinega mleka
– cca 150g izdolbene sredice
– nastrgana limonina lupinica

Testo:
– 750g moke
– 300g sladkorja
– 150ml olja
– 200ml mleka
– 2 žlici sojinega jogurta
– 1 vrečka pecilnega praška

Priprava:
Sojin jogurt, sladkor, sojino mleko in olje damo v večjo posodo in vse skupaj premešamo. Dodamo moko in pecilni prašek ter zamesimo testo. Testo nato zavijemo v krpo in ga za vsaj deset minut postavimo v hladilnik, da se ohladi.

Testo vzamemo iz hladilnika in ga z rokami razvaljamo v klobaso. Razrežemo ga na kolobarje, nato pa iz njih zvaljamo kroglice, ki jih polagamo na pekač. Pečico lahko medtem segrejemo na 180°C. Kroglice pečemo približno 12 minut. Še toplim izdolbemo sredico. Sredice bomo kasneje uporabili za polnilo.

V kozici segrejemo sojino mleko za polnilo, dodamo mu mlete orehe, rum, čokolado v prahu in marmelado. Na koncu dodamo še zdrobljene sredice iz pečenih kroglic.

Vzamemo izdolbljene kroglice in jih napolnimo s pravkar pripravljenim polnilom. Po dve kroglici stisnemo skupaj, tako da malo polnila pogleda ven pri straneh. Pripravimo si rjavi sladkor in rdeče barvilo pomešano z vodo (če barvamo s pesinim sokom, ni treba dodajati vode), nato pa sprijete kroglice namakamo vanj. Takoj za tem še vlažne povaljamo v rjavem sladkorju. Ko so vse pripravljene, jih damo za vsaj eno uro v hladilnik. Serviramo hladne, še boljše so naslednji dan.

Jagoda Tkalec
Jagoda Tkalec

Jagoda Tkalec je aktivistka za pravice živali, študentka politologije, članica občinske komisije za kmetijstvo v Celju ter športna strelka.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *